Samsung Galaxy Alpha pre-order verscheen online, incl. prijs

Over de Samsung Galaxy Alpha wordt ondertussen ook al flink wat geschreven, Samsung heeft zelf het bestaan van de telefoon eigenlijk al bevestigd. Nu is het in principe dus alleen nog maar wachten op de officiële presentatie waar alle details uitgelegd zullen worden.

Maar voordat het zover is zullen er vast nog genoeg artikelen verschijnen met interessant nieuws over de Samsung Galaxy Alpha, zo ook nu weer. Op een website van een retailer uit het Verenigd Koninkrijk is de Galaxy Alpha pre-order pagina even verschenen, en daar staat genoeg informatie op over de smartphone.

Op de pagina staat o.a. beschreven dat de telefoon inderdaad een metalen rand zal hebben, zodat de smartphone (hopelijk) een meer premium look & feel geeft aan de Samsung gebruikers. De specificaties die beschreven staan komen wel overeen met de specificaties van de Galaxy Alpha die al eerder lekte: een 4,7 inch Super AMOLED scherm met een 720p resolutie, een Exynos 5433 octa-core processor, 12 megapixel camera achter, 2 megapixel camera voor, 2 GB RAM, 32 GB (niet uitbreidbaar) geheugen, Android 4.4.4 KitKat en een hartslagmonitor.

Opvallend is hier dat het geheugen niet uitbreidbaar zal zijn, dat de pixeldichtheid op ~320ppi komt en dat het scherm een afmeting heeft van 4,7 inch. Dit zijn namelijk ook enkele specificaties die verwacht worden van de nieuwe telefoon van Apple de iPhone 6. Zelf maakt Apple naar verwachting een smartphone die juist wat meer lijkt op de Galaxy Note van Samsung.

Dan is er nog een andere overeenkomst met de iPhone, de prijs van de Samsung Galaxy Alpha is namelijk relatief hoog (549 pond, ongeveer 700 euro). Apple wordt vaak vies aangekeken omdat ze zo’n hoge prijs voor de telefoon vragen, terwijl de specificaties die erin zitten niet altijd de beste (lijken) te zijn. Dit zou nu ook hetzelfde geval zijn met de Galaxy Alpha. Wellicht hoopt Samsung hiermee de stap van iPhone-gebruikers naar een Samsung telefoon enigszins makkelijker te maken, of iets dergelijks.

De Samsung Galaxy Alpha zal al wel eerder zijn debuut gaan maken, op 13 augustus wordt hij namelijk al verwacht, en dan zal dus een hele hoop meer bekend zijn van deze (nog) relatief mysterieuze telefoon(serie) van Samsung.

Previous ArticleNext Article
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x