Samsung’s eerste Tizen smartphone weer vertraagd

Al weer loopt Samsung vertraging op met hun eerste smartphone die draait op het eigen ontwikkelde besturingssysteem Tizen. Deze Samsung Z zou in het derde kwartaal uit moeten komen in Rusland, maar dat gaat dus niet door. Of de telefoon zelfs nog voor het einde van dit jaar daar op de markt gaat komen is nog maar de vraag.

Het lijkt erop dat Samsung nog te weinig applicaties heeft voor de applicatie winkel van Tizen. Tegenwoordig is dat toch wel een doorslaggevende functie voor een smartphone, een smartphone waar je weinig apps op kan installeren is immers niet zo interessant als eentje waar je zo goed als oneindig applicaties op kan downloaden.

Samsung spoorde zelf wel developers aan om applicaties voor de Tizen app store te ontwikkelen, zelfs door (veel) geld te geven, maar dit blijkt zich dus nog niet echt uit te hebben betaald.

Bij de introductie van Tizen zag het besturingssysteem er nog veelbelovend uit, maar wellicht is Samsung wel te laat met het toetreden van de markt. Hoewel ze marktleider zijn van de smartphones (de hardware) zijn ze dat zeker niet van het besturingssysteem (de software). Android en iOS zijn daar de duidelijke leiders, achtervolgd door Windows Phone en BB OS. Of deze in te halen zijn op lange termijn, laat staan korte termijn, lijkt zo goed als onmogelijk. Over een aantal maanden zal blijken (misschien wel als de Samsung Z te koop is) of Tizen flop is, of dat er toch nog enige potentie in zit.

Previous ArticleNext Article
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x