Xiaomi Mi 4 gepresenteerd: snelste telefoon ter wereld?

Xiaomi heeft zijn nieuwste vlaggenschip gepresenteerd: de Xiaomi Mi 4. In Beijing, China, presenteerde CEO Lei Jun onder groots applaus de Mi 4, een telefoon met de focus op het design, de specificaties en de lage prijs.

De Xiaomi Mi 4 komt met een Full HD (1080 x 1920 pixels) 5 inch scherm met een metalen rand en erg dunne bezels. De Mi 4 wordt aangedreven door de quad-core Snapdragon 801 processor die geklokt is op 2.5 GHz. Het werkgeheugen is met 3 GB ook genoeg aanwezig. Hierdoor durft Xiaomi te stellen dat de Xiaomi Mi 4 de snelste telefoon van dit moment is.

De batterij heeft een grote capaciteit van 3080 mAh, waardoor je anderhalve dag met je telefoon zou moeten kunnen werken. Tevens is de batterij snel op te laden, de eerste 60% zou je in 60 minuten vol moeten hebben.

De camera achterop is een 13 megapixel variant en aan de voorkant heeft die een indrukwekkende 8 megapixel camera, ideaal voor selfies. Door de wijdere lens aan de voorkant (van 80 graden) zouden er meer mensen op je selfies moeten kunnen passen.

Naast de specificaties van de Mi 4, is ook zeker de prijs niet mis. De prijs is namelijk (omgerekend) toch wel de helft goedkoper dan concurrerende vlaggenschepen van de concurrenten. Helaas heeft Xiaomi nog geen plannen bekend gemaakt om naar Nederland te komen.

Waar smartphones als de Samsung Galaxy S5 e de iPhone 5s een prijskaartje van tussen de 600 en 700 euro meekrijgen, gaat de Xiaomi Mi 4 vanaf ongeveer 250 euro over de toonbank. Hiervoor krijg je dan de versie met 16 GB interne opslag, voor meer opslag (64 GB) betaal je ongeveer 50 euro meer.

Omdat de Xiaomi Mi 4 zo goed kan concurreren met de toppers van bv Samsung, Sony en HTC, zou het ook zomaar kunnen zijn dat Xiaomi plannen wilt gaan maken voor een stap richting Europa, iets wat ik erg zal toejuichen! Mocht je nu nog een Xiaomi in Nederland willen kopen, dan zou je deze uit China moeten importeren.

Previous ArticleNext Article
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x