iPhone 6 wordt de eerste iPhone met een 2 GHz processor

A8-processor-Apple

Waar fabrikanten van Android smartphones vaak al ruim over de processor kloksnelheid van 2 GHz zijn met hun vlaggenschepen, blijft Apple nog een beetje achter. Met het huidige topmodel, de iPhone 5s, zit Apple zelfs ‘pas’ op 1.4 GHz. Daarnaast zijn het ook nog dual-core processors waar Android veelal met quad-core, hexa-core of octa-core werkt. Bijkomend feit is dan wel dat iOS is geoptimaliseerd voor 2 keren.

Met de nieuwe A8 processor voor de iPhone 6 zou hier verandering in moeten komen, als we de leverancier moeten geloven ten minste. De nieuwe processor zou de iPhone 6 en de iPad Air 2 van rekenkracht moeten voorzien, en zou tot wel 2.6 GHz aan kloksnelheid kunnen hebben. Dat zal dan echter wel de versie zijn voor de iPad Air 2, want die zijn eenmaal sterker dan voor de iPhones, maar de kans is dan nog steeds aanwezig dat de processor van de iPhone 6 boven de 2 GHz ligt. Verder wordt van de processor verwacht dat hij weer 64-bit heeft en, zoals al vermeld, dual-core. Het aantal cores zegt zelf helemaal niks over de snelheid van het toestel zelf, wordt nu vooral door fabrikanten gebruikt om het goed te doen laten lijken, net als megapixels bij de camera. Apple wil ook hierbij (processor & camera) niet mee gaan met de rest.

Deze maand gaat Apple waarschijnlijk aan de slag met de massaproductie van de nieuwe iPhone 6, die dan ergens in september aangekondigd moet gaan worden om de maand erop in de winkel te liggen voor de verkoop.

Previous ArticleNext Article
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x