Xiaomi verslaat Apple smartphones

Xiaomi is het merk om de komende jaren (of het komende jaar) in de gaten te houden. Het vier jaar jonge bedrijf manifesteert zichzelf met grootst gemak tussen de huidige toppers als Samsung en Apple. Qua wereldwijde verkoopcijfers winnen ze het nog niet, maar toch weten ze Apple te verslaan op een andere manier.

Gebruikers van iPhones hadden namelijk de grootste klantenbetrokkenheid. Apple wist het op dit vlak vooral te winnen van Android, maar verliest nu van Xiaomi (dat ook op Android draait).

Onderzoeksbureau Flurry heeft laten zien dat klanten van Xiaomi langer de applicaties gebruiken, iets wat wordt gebruikt om de klantenbetrokkenheid aan te tonen. In januari van dit jaar bracht de gemiddelde Xiaomi-gebruiker 7% langer de tijd op een applicatie dan de iPhone-gebruikers. Xiaomi verslaat hier meer ook ruim Android-concurrenten als Samsung en HTC.

Om wat dieper in te gaan op de tijd die ze besteden: Xiaomi-gebruikers besteden flink meer tijd voor media en entertainment apps (62%) en productivieits applicaties (28%) dan de gemiddelde smartphone gebruiker. Spelletjes en social media worden daarentegen minder gebruikt.

time-spent
(bron)

Previous ArticleNext Article
0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x