Xiaomi verkocht al meer smartphones dan verwacht voor 2014

xiaomi-logo

Misschien heb je er al wel eens van gehoord, Xiaomi. Dit bedrijf is nog erg jong, medio 2011, maar toch al erg groot en nog hard op weg met groeien. Zo blijkt nu ook weer aan de cijfers halverwege het jaar 2014 die zijn vrijgegeven.

Xiaomi heeft dit jaar tot dusver al ruim 26 miljoen telefoon verkocht. Hierbij hebben ze al hun doelstelling voor dit jaar gehaald, en dus wordt de verwachting aangescherpt naar 60 (!) miljoen voor dit jaar. En dan te bedenken dat Xiaomi alleen maar de smartphones in China, Taiwan, Singapore, Maleisië en sinds kort in India verkoopt.

Wat maakt Xiaomi dan zo’n succesvol bedrijf? Xiaomi wordt niet voor niks de Chinese Apple genoemd. De telefoons hebben veel weg van elkaar en de vraag naar de telefoons is groot. Xiaomi verschilt alleen erg op het gebied qua prijs, en niet alleen met Apple. Waar andere fabrikanten hun toppers voor de hoofdprijs verkopen, blijft Xiaomi haar high-end smartphones verkopen voor een (omgerekende) prijs van ongeveer 250 euro! En met bijvoorbeeld een quad-core Snapdragon 800, Full-HD 5″ scherm en 2GB RAM doen de telefoons echt niet onder voor andere toppers die in Europa en Amerika te koop zijn. Daarom zien veel mensen graag Xiaomi ook naar de westerse wereld komen, zodat misschien wel alle smartphones voor minder over de toonbank gaan omdat er meer concurrentie komt met een lagere prijs.

Xiaomi komt ook nog wel eens in het nieuws, bijvoorbeeld als ze 10.000 telefoon binnen de seconde verkopen, wat afgelopen week gebeurde met hun nieuwste phablet die omgerekend bij de 100 euro kost.

CEO Lei Jun wil nu gelukkig ook uitbreiden naar Europa en daarmee dus ook Nederland, het liefst dit jaar al. Wellicht kopen we aan het einde van het jaar misschien dus wel allemaal de Xiaomi Mi-3 ipv de Galaxy S5 of de iPhone 5s.

Previous ArticleNext Article
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x