Galaxy S5 Prime is officieel: QHD scherm, 3 GB RAM & Snapdragon 805

Samsung-Galaxy-S5-LTE-A

Na maanden van geruchten over een Samsung Galaxy S5 met een QHD scherm (2560 x 1440 pixels), ook wel de Galaxy S5 Prime of de Galaxy F genoemd, is hij dan vandaag officieel gemaakt door Samsung. Hij wordt echter niet de Prime of de Galaxy F genoemd, maar de Samsung Galaxy S5 LTE-A.

De reden hiervoor is dat het eigenlijk gewoon de Galaxy S5 is, maar dan met verbeterde hardware. Hierdoor kan hij bijvoorbeeld (theoretisch) een 4G snelheid van 225 Mbps halen. Verdere, en misschien wel de interessantere, uitbreidingen zijn een 5.1 inch Super AMOLED QHD scherm, een Snapdragon 805 processor en 3 GB RAM.

Door het nieuwe scherm is dit nu officieel de telefoon met de hoogste pixeldichtheid: 576 ppi! De LG G3 heeft ook wel een QHD scherm, maar die heeft een schermgrootte van 5.5 inch. Maar bij het scherm blijft het voor Samsung niet. Dit nieuwe monster van Samsung heeft ook nog eens de allernieuwste chip van Qualcomm, de Snapdragon 805 quad-processor CPU (2.5 GHz) met de Adreno 420 GPU. Deze is tot 40% sneller als zijn voorganger! Daarnaast zit er ook nog 3 GB RAM in, waar ook al vele geruchten over gingen. De hele smartphone heeft ook nog eens een IP67 certificaat waardoor hij water- en stofdicht is (tot bepaalde diepte en tijd). De nieuwe chip van Qualcomm in combinatie met het heldere scherm zou heel goed samen moeten werken. Volgens Qualcomm is de Snapdragon 805 namelijk speciaal ontworpen voor toestellen met hoge resoluties.

De rest van de specificaties kennen we eigenlijk al van de Galaxy S5. Een 16 megapixel camera, vingerafdrukscanner, hartslagmonitor, 2800 mAh batterij. Helaas zal de Samsung Galaxy S5 LTE-A (voorlopig?) alleen nog in Zuid-Korea over de toonbank gaan.

Maar wellicht komt er wel nog iets naar de rest van de wereld, want we missen 1 groot gerucht in dit toestel: de metalen behuizing. Zal Samsung misschien toch nog wel met een Galaxy F-serie komen, die gemaakt zijn van metaal? Wellicht hebben we de geruchten namelijk te veel door elkaar gehaald, en komt er een Galaxy met QHD en eentje met een metalen behuizing…

Previous ArticleNext Article
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x