Microsoft kondigt Windows Phone 8.1 aan

Microsoft-Windows-Phone-8.1-Cortana

Vandaag heeft Microsoft een nieuwe grote update voor het besturingssysteem Windows Phone aangekondigd; Windows Phone 8.1. Enkele van de verbeterpunten en nieuwe features zijn als volgt:

Cortana assistent

Apple introduceerde Siri als persoonlijke assistent, Samsung kwam met S Voice en Google bracht Google Now uit. Nu is er Microsoft met Cortana. Cortana gaat alleen verder waar de andere stoppen. Zo is het mogelijk om Cortana te vragen om je te helpen herinneren dat je iemand wat moet vertellen de volgende keer als je met hem/haar praat. Als je dan met deze persoon belt of berichtjes stuurt, krijg je een melding van Cortana dat je iets moe(s)t vragen. Verder is het ook mogelijk om deze assistent te integreren met andere applicaties zoals Skype en Facebook.

Meer blokjes

De blokjes die kenmerkend zijn voor Windows Phone, ook wel ‘live tiles’ genoemd, waren tot voor kort maar met zijn 2en naast elkaar te zien op je telefoon. Echter, na de introductie van 3 van die live tiles naast elkaar op een tablet, gaat dat ook naar de telefoon komen met WP 8.1.

Verder is het ook nog mogelijk om de achtergrond, eindelijk, te veranderen zodat je iets kan zien wat jij wilt zien. Het gaat er wel wat raar uitzien, maar dat zal wennen zijn. Dit komt omdat de achtergrond op een of andere manier over de blokjes heen gezet wordt.

Eind april of begin mei zou Windows Phone 8.1 verkrijgbaar moeten zijn op je Windows Phone telefoon.

Previous ArticleNext Article
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x