Specificaties van Samsung Galaxy S5 en iPhone 6 gelekt

iphone-6-vs-samsung-galaxy-s5

iphone-6-vs-samsung-galaxy-s5Een analist uit Zuid-Korea heeft een document online gezet met daarin de (verwachte) specificaties van de Samsung Galaxy S5 en de iPhone 6. Of deze gegevens kloppen is lastig om te zeggen, het zou natuurlijk zomaar waar kunnen zijn, of totaal anders. De gelekte specificaties zijn geloofwaardig genoeg om het echt te maken, samen met het feit dat de Galaxy S5 al bijna gelanceerd gaat worden, dus zou het al met al zomaar waar kunnen zijn.

Enkel naar de specificaties kijkend, dan zie je Samsung als winnaar naar buiten rollen. Of dit in de praktijk ook zo zijn, valt nog te bezien. Zo is de processor van de iPhone 5s sneller dan die van de Galaxy S4, terwijl er in de iPhone 5s maar een dual-core inzit die eveneens op een lagere kloksnelheid draait. Maar in de benchmarks komt die wel duidelijk als winnaar naar voren.

Samsung Galaxy S5

Volgens het document komen er twee verschillende versies van de Galaxy S5. Het grootste verschil zit hem hier in de processor. Eentje met een Snapdragon 805 quad core processor en de andere met een 64-bit Exynos octo core processor. Hierbij zou de Exynos versie niet naar Nederland komen omdat daarvoor gebruik gemaakt moet worden van het LTE Advanced netwerk (4G advanced) en dat hebben we hier helaas niet. Verder zou de telefoons opnieuw een AMOLED-scherm krijgen met een doorsnee van 5.25 inch en een 2K resolutie (2560 x 1440 pixels) waardoor de pixeldichtheid op 560 ppi. Daarnaast is er 3 GB aan werkgeheugen en een opslag vanaf 32 GB (met versie van 64 en 128 GB beschikbaar).
De camera zou maar liefst 16 megapixel krijgen, die aan de voorkant een stuk minder met 3.2 megapixel. Ook is de accu indrukwekkend met 3200 mAh capaciteit.

Misschien wel het meest opvallendst aan de Samsung Galaxy S5 is dat die met irisscanner én vingerafdrukscanner komt. Eigenlijk lijkt het mij ondenkbaar dat Samsung ervoor kiest om beide in de telefoon te implanteren, maar dat over beide opties wel gesproken is, en er is gekozen voor 1 scanner (de vingerafdrukscanner).

Dit alles komt met het nieuwe besturingssysteem Android 4.4 KitKat met Samsung’s eigen laagje erover heen. Waarschijnlijk weten we al snel meer over de Galaxy S5, aangezien Samsung een evenement op het MWC houdt, wat heel sterk hint naar de release van de Samsung Galaxy S5.

iPhone 6

De iPhone 6 komt bij een totaal nieuw nummer, wat over het algemeen zou betekenen dat de hele telefoon zou gaan veranderen, qua hardware en design. Zo lijkt bij de iPhone 6 ook het geval te zijn. In het document staat vermeld dat de nieuw iPhone een Apple A8 chip gaat krijgen met wederom 64-bits. De snelheid die een 64-bit chip levert ten opzichte van een 32-bit chip zou dan waarschijnlijk al wel wat duidelijker geworden zijn omdat apps ervoor zullen zijn geoptimaliseerd. Nu heb je dat voordeel helaas nog niet erg. Verder wordt het RAM verdubbeld naar 2 GB en de opslagcapaciteit zou hetzelfde blijven (en weer niet uitbreidbaar).

De grootste verandering zou het nieuwe scherm zijn, die vergroot gaat worden naar een scherm van 4.7 of 4.8 inch. Daarnaast wordt er gesproken van een tweede versie van de iPhone 6, een phablet met een scherm van 5.5 inch. Beide telefoons zullen dan een IGZO Retina-scherm krijgen met een resolutie van respectievelijk 1920 x 1080 pixels (440ppi) en 2272 x 1280 pixels (510ppi).

De camera zal niet veel veranderen ten opzichte wat de iPhone 5s nu heeft, een camera aan de voorkant met 3.2 megapixels en aan de achterkant met 8.0 megapixel. Het aantal megapixel wordt bij Apple dus niet echt verhoogd met het verloop van de jaren, maar de kwaliteit gaat wel telkens vooruit en de foto’s die gemaakt worden zijn over het algemeen de beste die gemaakt worden. Dit komt omdat Apple meer focust op de lenzen en sensoren in de smartphone.

De accucapaciteit van de iPhone 6 is een stuk minder indrukwekkend dan die van de Galaxy S5, met 1800 mAh. Of dit in de praktijk veel uitmaakt moet nog wel gezien worden. Verder krijgt de iPhone 6  een vernieuwde versie van het iOS, iOS 7.2 en draadloos opladen via magnetische resonantie. Hierdoor moet je telefoon binnen een straal van 1.5 meter van een oplader zijn, en wordt die gewoon opgeladen.

specs-galaxy-s5-iphone-6

Previous ArticleNext Article
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x