Sony start marketing campagne Xperia Z3 (Compact)

Sony-logo

Het moge duidelijk zijn dat Sony moeite heeft om genoeg smartphones te verkopen, om geen verlies te draaien. Hoewel ze wel verlies draaien, geeft Sony het nog zeker niet op, en lijkt het erop dat de mobiele divisie niet verkocht gaat worden. Sony begint namelijk met een wereldwijde campagne voor de Sony Xperia Z3 en de Sony Xperia Z3 Compact. Deze smartphones werden beiden aangekondigd op de IFA beurs in Berlijn in september.

Volgens de marketing directeur van de Benelux, Verenigd Koninkrijk en Ierland, Catherine Cherry, zal de campagne op verschillende mediums te zien zijn. Zo komen er tv commercials, maar ook op billboards en digitale advertenties. Ook benadrukt ze nog eens dat Sony het gevecht nog niet op geeft, en dat de zich focussen op groeiende winsten.

In de advertentie wordt vooral ingegaan op de goede batterijduur, goede camera bij weinig licht, de IP67 waterdichtheid certificering en de mogelijkheid om hem met je PlayStation te koppelen. Bekijk de commercial hier:

Wat betekent dit voor de Xperia Z4?

Leuk dat Sony begint met een grootschalige marketing campagne voor de Xperia Z3 en de Xperia Z3 Compact. Maar wat betekent dit dan voor de Sony Xperia Z4. Die smartphone werd eigenlijk volgende maand verwacht, maar daar ontstaat nu onduidelijkheid over. Als Sony nu immers begint met een campagne voor de Z3, waarom zou dan binnenkort de Xperia Z4 aangekondigd worden? Dan zouden andere geruchten over de Xperia Z4 weer aannemelijker gaan klinken. Die zeggen namelijk dat Sony de Xperia Z4 in de zomer aan gaat kondigen.

Over de Xperia Z3 en Xperia Z3 Compact

Momenteel zijn de Xperia Z3 en de Xperia Z3 Compact dus de paradepaardjes van Sony. En dit zullen ze nog enige tijd blijven, mocht de Xperia Z4 release inderdaad pas in de zomer plaatsvinden.

De Xperia Z3 heeft een 5,2 inch scherm met een resolutie van 1080 x 1920 pixels. Het toestel wordt aangedreven door de Snapdragon 801 quad-core processor, 3 GB RAM en een interne opslag van 16 GB zijn er voor het geheugen. Met de 20,7 megapixel camera maakt de telefoon daarnaast ook prima foto’s, en door zijn waterdichtheid kan hij ook foto’s onder water schieten.

De Xperia Z3 Compact is in feite dezelfde smartphone, maar is een stuk kleiner. Het scherm bedraagt namelijk 4,6 inch en heeft een resolutie van 720 x 1280 pixels. Door het kleinere formaat en de lagere resolutie van het scherm, weet de batterij het soms (bij gemiddeld gebruik) wel tot anderhalve dag vol te houden. Dat is voor een smartphone gezien aardig wat.

Previous ArticleNext Article
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x