Samsung Galaxy S6 Edge imponeert bij batterij test

Galaxy-S6-batterij-test

Een batterij met een capaciteit van 2600 mAh lijkt een beetje armoedig voor een toestel met een 5,1 inch scherm en een QHD resolutie. Toch zou de Galaxy S6 Edge het met zo’n batterij moeten doen, en dat overleeft de Galaxy S6 Edge meer dan prima.

PhoneArena testte de Samsung Galaxy S6 en de Galaxy S6 Edge op het gebied van de batterij. Hieruit kwam naar voren dat de Galaxy S6 Edge een betere prestatie levert dan de Galaxy S6, maar net iets lander doet over het opladen. De Galaxy S6 Edge deed er namelijk 8 uur en 11 minuten over, op een volle batterij bij normaal gebruik. Het opladen van 0 naar 100% duurde 83 minuten. De Galaxy S6 heeft een batterijleven van 7 uur en 14 minuten, en laadt op in 78 minuten.

Wel moet gezegd worden dat de Galaxy S6 Edge een klein voordeel had op de S6 in de test. De test wordt namelijk gedaan met de maximale helderheid van 200 nits. Bij de S6 Edge kan het aantal nits echter niet hoger gezet worden dan 180, waardoor het scherm minder energie verbruikt. Toch zal dit voordeel niet genoeg geweest zijn om de S6 te laten winnen, en behoudt de Galaxy S6 Edge nog steeds een uitstekende batterijduur over. Zijn enige concurrenten hierin zijn de Galaxy Note 4 en de Xperia Z3, die met respectievelijk  8 uur en 43 minuten en 9 uur en 29 minuten nog wat beter presteren. Wel doet de Xperia Z3 er beduidend langer over om op te laden, 235 minuten!

(bron)

Previous ArticleNext Article
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x