Samsung Galaxy Note 5 aankondiging al in juli?

samsung-galaxy-merk

De traditie van Samsung wat betreft de aankondiging van de Samsung Galaxy Note’s, is dat Samsung deze in september bij de IFA beurs aankondigt. Dit jaar zou het echter zomaar eens helemaal anders kunnen zijn. Volgens het Koreaanse WhoWired is Samsung bezig met een aankondiging aan het einde van juli van dit jaar.

Naar verluidt zou de ontwikkeling van de Galaxy Note 5 sneller gaan dan verwacht, en daarom besluit Samsung om de Note 5 eerder op de markt te brengen. Daarnaast krijgt het ook nog een competitief voordeel over Apple met de iPhone 6s Plus aankondiging. Naar verluidt zou die namelijk ook eerder gepland worden dan eerder aangenomen. Misschien is dit ook wel move die Samsung moet zetten, want de iPhone 6 Plus is door de stevige verkopen een flinke concurrent geworden voor de Note-lijn.

Over de Galaxy Note 5 is tot op heden nog niet zo heel erg veel geschreven, maar wat er in de wandelgangen verteld wordt, klinkt erg interessant. Zo zou het scherm weer een update krijgen wat betreft kwaliteit. Het gaat hier om een Ultra HD resolutie AMOLED scherm. Zo’n scherm heeft nog nét wat meer pixels dan een QHD scherm, 2160 x 3840 pixels tegen 1440 x 2560 pixels. Wat betreft het diagonaal van het scherm, weet WhoWired te melden dat het gaat om 5,89 inch voor de Galaxy Note 5 en 5,78 inch voor de Galaxy Note 5 Edge.

Als het daadwerkelijk inderdaad zo ver komt dat Samsung Ultra HD schermen gaat gebruiken, en de schermgroottes ook blijken te kloppen, dan kijken we naar meer dan 700 pixels per inch! Over QHD werd al veel geschreven dat dit net te veel van het goede was, laat staan UHD. Maar bedenk wel dat zo’n scherm bijna perfect gaat worden voor Virtual Reality (iets wat we ook steeds meer in opkomst zien komen) en het kijken van films in 4K resolutie.

Samsung zou zelf, net als bij de Galaxy S6 en S6 Edge, weer gaan zorgen voor de processor van de telefoon. Waarschijnlijk zal dit dezelfde chipset worden die ook door Samsung in de S6 gebruikt wordt. Dit betekent dus een octa-core, 64-bit Exynos 7420 processor. Wel kan het zo zijn dat de GPU net wat anders gaat worden. Deze verandering moet wel gedaan worden als het scherm inderdaad een UHD resolutie zou krijgen.

Als laatste weet WhoWired nog een paar dingen te melden. Zo zou de Galaxy Note 5 een dikte krijgen van 7,9 millimeter, waarmee hij lichtjes dunner wordt dan de Galaxy Note 4 (verschil van 0.1 millimeter). Wel zou de accu flink toenemen, van 3220 mAh naar maar liefst 4100 mAh.

Of dit alles legitiem is, zullen we ongetwijfeld achter gaan komen. Feit is dat we nog weinig van de Galaxy Note 5 gehoord hebben, terwijl een eventuele aankondiging al over twee maanden verwacht wordt. Neem dit voor die tijd dus vooral nog met een korreltje zout.

(bron)

Previous ArticleNext Article
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x