Samsung Galaxy Alpha is officieel, eerste metalen Galaxy

Daar is die dan eindelijk, na maanden lang dingen gehoord te hebben over een metalen Galaxy telefoon van Samsung, is die er dan eindelijk: de Samsung Galaxy Alpha. De Galaxy Alpha is in Rusland aangekondigd, en dat wordt voor nu ook nog het enige land waar het toestel verkocht gaat worden.

De Samsung Galaxy Alpha beschikt over de volgende specificaties:

– 4.7-inch Super AMOLED scherm met een resolutie van 720 x 1280-pixels
– Samsung’s eigen Exynos 5430 octa-core processor
– 2GB RAM
– 12-megapixel camera achter, 2.1-megapixel camera aan de voorkant
– 32GB interne opslag, geen microSD kaart uitbreiding mogelijk
– 1860 mAh batterij
– 6.7millimeter dun
– Android 4.4.4 KitKat with TouchWiz

Door deze specificaties lijkt de Galaxy Alpha wel erg op de aankomende iPhone 6. Bijvoorbeeld omdat Samsung er nu opeens voor kiest om een lagere resolutie op een scherm te doen waardoor de pixeldichtheid bij de 300 ppi zit, de interne opslag niet uitbreidbaar is en het metalen design. Echter zitten er natuurlijk ook veel eigen kenmerken van Samsung in, zo lijkt hij wel gewoon op een Galaxy toestel. De iPhone 6 is daarnaast nog niet eens aangekondigd, dus het kan ook gezien worden dat de iPhone 6op de Galaxy Alpha lijkt, natuurlijk.

Qua prijs gaat de Galaxy Alpha tussen de Galaxy S5 en de Galaxy S5 mini in zitten. In Rusland ten minste. In Rusland kost de Galaxy S5 29990 rubles, de Galaxy S5 mini 19990 rubles en de Galaxy Alpha prijs wordt daar 24990 rubles. Dit zal voor Nederland (als die hij hier uitkomt) betekenen dat de prijs ergens bij de 600 euro komt te liggen, wat duur is voor Samsung gezien de specificaties en vergelijkingen met eerdere toestellen.

De Samsung Galaxy Alpha release is al 12 september. Het zal nog wel even duren voordat die ook te koop in Nederland is. Waarschijnlijk wil Samsung het toestel eerst testen in een land voordat het het toestel wereldwijd uitbrengt.

Previous ArticleNext Article
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x