Saffierscherm van Corning voor nieuwe iPhone

saffierglas-lagen

De nieuwe iPhone 6s en iPhone 6s Plus die deze herfst moeten gaan verschijnen, zouden wel eens een saffierenscherm van Corning (de maker van Gorilla Glass) kunnen gaan gebruiken. Patently Apple weet dit te melden, en zegt dat naast Apple ook Samsung met een nieuw scherm van Corning aan de slag gaat. Dit zou gaan om het project Phire.

Vorig jaar was het nieuws dat Apple een saffierenscherm bij de iPhone 6 zou implanteren ook al volop in het nieuws. Uiteindelijk is dat destijds niet doorgegaan vanwege productie problemen. Corning zou daar geen of minder last van hebben, en kan dus waarschijnlijk wel die schermen leveren.

Nu kan je je wellicht afvragen waarom je een smartphone met een scherm van saffier moet hebben. Zoals je wellicht weet, kan je diamant enkel slijpen met een andere diamant. Dit betekent dat een diamant in principe onverwoestbaar is. Er is een schaal gemaakt, genaamd de hardheidsschaal van Mohs, welke uit tien punten bestaat. Hierop staat diamant bovenaan met een score van 10, daaronder bevindt zich saffier. Dit wil zeggen dat saffier ‘vrijwel onbreekbaar’ is. Een scherm van saffier heeft hierdoor als voordeel dat er geen krasjes op het scherm komen. Puur saffier werkt niet, daarom wordt het wel gemengd met een andere stof. Hier ontstaat wel een nadeel, zo zou het scherm namelijk niet goed kunnen tegen een zijwaartse val. Daar sprint het huidige Gorilla Glass dan bij. Die kan daar namelijk wel goed beschermd tegen.

Corning zou het gelukt zijn om de voordelen van beide schermen (saffier en Gorilla Glass) samen te brengen, in een nieuw soort scherm. Dit scherm zou dit jaar dus al gebruikt kunnen gaan worden in de nieuwe iPhones van Apple.

Previous ArticleNext Article
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x