Nieuwe Nexus telefoon van Motorola heet de Nexus X

Nexus

Naar verluidt gaat Motorola de nieuwe Nexus smartphone ontwikkelen, maar deze gaat niet de Nexus 6 heten zoals eerder aangenomen werd.

Het zou natuurlijk wel een logische stap zijn geweest om de opvolger van de Nexus 4 en de Nexus 5 de Nexus 6 te laten noemen en daarnaast omdat deze nieuwe Nexus smartphone waarschijnlijk een 5,9 inch scherm krijgt, maar Google lijkt hiervan af te zien om enkele juridische redenen. (An)Droids uit een roman van Philip K. Dick heten namelijk al Nexus-6. De dochter van deze schrijver dreigde in 2010 al eens een rechtszaak te beginnen voor de naam Nexus, als Google dan een Nexus 6 uit zal laten komen lijkt het alleen maar makkelijker te worden voor de familie van de schrijver om Google aan te klagen. Om die reden zou Google af zien van de Nexus 6 naam, en de nieuwe Nexus de Nexus X te noemen.

PhoneArena maakt dit op uit anonieme bronnen, en weet verder te vertellen dat Google van plan is om de Nexus X eigenlijk in het geheim wil lanceren. Ergens bij oktober en november moet dit gaan gebeuren. De exacte datum of de prijs van de Nexus X zijn nog onbekend.

Wat al wel meer bekend is, zijn de specificaties. Zo zou het scherm 5,9 inch meten met een QHD resolutie (2560 x 1440 pixels), een quad-core Snapdragon 805 processor geklokt op 2,7 GHz, een 13 megapixel camera met optische beeldstabilisatie achterop en een 2,1 megapixel camera aan de voorkant. En dit alles natuurlijk aangestuurd door de nieuwe versie van Android: Google Android L.

Previous ArticleNext Article
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x