LG verstuurt LG G4 uitnodiging voor 28 april

LG-G4-uitnodiging

LG zal de nieuwe LG G4 binnenkort aan gaan kondigen. Op 28 april om precies te zijn. Het bedrijf is namelijk begonnen met het versturen van uitnodigingen voor een evenement in New York, Londen, Parijs, Seoul, Singapore en Istanbul. De LG G4 zal dus in zes verschillende steden en landen aangekondigd worden.

Gister was er een benchmark test van de LG G4 te vinden in GFXBench, waardoor er eigenlijk geen verassingen qua specificaties zullen zijn. In die test, blijkt dat de LG G4 eenzelfde 5,5 inch QHD scherm zal krijgen als de LG G3. Dit betekent dat er dus 1440 x 2560 pixels op het scherm te vinden zijn, met een pixeldichtheid van 536 ppi. Voor de processor lijkt LG te kiezen voor een hex-core Snapdragon 808 processor. Deze processor heeft dus zes kernen, en maakt gebruik van een 64-bits structuur.

Waarom LG lijkt te kiezen voor de Snapdragon 808 is vooralsnog niet helemaal duidelijk. Het zou te maken kunnen hebben met de vermeende oververhittingsproblemen van de Snapdragon 810, óf het heeft te maken met de LG G4 Note. Dat zou de meer premium smartphone (of phablet, maar waar is tegenwoordig te lijn te trekken) van LG moeten worden. Deze zou in het najaar op de markt moeten komen, en betere specificaties hebben dan de LG G4.

Over vier weken zullen we in ieder geval meer duidelijkheid krijgen, als LG op 28 april begint, hopelijk over de LG G4, op het eigen evenement.

2 Comments

  1. Adam

    Ik heb een vraagje. De specificaties (o.a. 1440p op 5,5″ 3GB RAM, 32 GB) lijken grotendeels wel heel erg op de G3 en die is (of wordt) qua prijs redelijkerwijs goedkoper. Ik weet alleen niet hoeveel beter de Snapdragon 808 is dan de 801, maar qua verschil zal dat wel meevallen, toch? De doorslaggevende factoren worden voor mij dus het onderlinge prijsverschil en de accuduur. Ik denk dat ik naar de G3 neig (huidig toestel is een Samsung Galaxy S4).

    • Guido

      De verwachte specificaties komen inderdaad heel erg overeen met die van de G3. De accuduur kan wel eens in het voordeel van de G4 gaan uitvallen, gezien de Snapdragon 808 op een 20nm structuur gemaakt is en daarmee een stuk energiezuiniger dan de 28nm Snapdragon 801. Wat het verschil in de praktijk zal zijn (qua accuduur en algemene prestaties), zal over enige tijd pas bekend gaan worden. Mocht je nog tot het einde van april kunnen wachten voor een nieuwe smartphone, dan zou ik dat wel aanraden. Je weet maar nooit wat LG gaat doen met de G4.

Leave a Reply