Huawei P8 officieel aangekondigd

Huawei-P8

Huawei heeft op een eigen evenement in Londen het nieuwe toptoestel voor 2015 aangekondigd: de Huawei P8. Dit is de eerste Huawei P smartphone die niet meer de naam ‘Ascend’ draagt, en Huawei daarmee een nieuwe richting kan geven.

Zoals we gewend zijn van Huawei, is ook de Huawei P8 mooi ontworpen en heeft een erg dunne behuizing gekregen. Met 6,4 millimeter behoort de P8 tot de dunste smartphones op de markt. Het design is verder gemaakt uit een stuk metaal.

Huawei zet een 5,2 inch Full HD scherm op de Huawei P8, en gaat dus inderdaad ook (nog) niet mee met de QHD schermen voor smartphones. Als processor kiest Huawei voor de eigen Kirin 930 chip met acht kernen. Vier van die kernen hebben een kloksnelheid van 2 GHz, de andere vier draaien op 1,5 GHz. Als camera krijgt de Huawei P8 een 13 megapixel aan de voorkant met een RBGW sensor. De sensors die tot op heden gebruikt worden, maken gebruik van drie soorten pixel: rood, blauw en groen. Huawei voegt daar nog een vierde ‘dimensie’ aan toe met een witte pixel. Hierdoor zouden de foto’s van betere kwaliteit worden voorzien, we zijn benieuwd! Aan de voorkant wordt gebruik gemaakt van een 8 megapixel selfiecamera.

Met afmetingen van 144,9 x 72,1 x 6,4 millimeter, is er niet heel erg veel ruimte voor een batterij. Toch heeft Huawei een 2680 mAh batterij in de P8 kunnen stoppen, die de telefoon de hele dag van stroom zal voorzien.

Wat betreft het geheugen beschikt de Huawei P8 over 3 GB RAM. De interne opslag is verkrijgbaar in twee verschillende versies. Je kan de standaard versie met 16 GB kopen, of een Huawei P8 ‘Premium version’ met 64 GB ROM.

De Huawei P8 gaat in mei 2015 verkocht worden in Europa, waaronder ook Nederland. De standaard versie van de Huawei P8 gaat 499 euro kosten, waar de premium P8 een prijskaartje van 599 euro meekrijgt. Dit zijn prijzen die nog erg veel liggen onder de prijzen van de toppers van Samsung en Apple, en daarom wellicht het overwegen waard.

Previous ArticleNext Article
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x