Huawei Ascend P7 opvolger krijgt saffieren glas

huawei-ascend-P7-aangekondigd

Huawei is zeker ambitieus te noemen. Ook nu weer na een nieuwe uitspraak van de flamboyante CEO van Huawei, Yu Chengdon. Hij had zelfs al een versie op zak van de Huawei Ascend P7 zoals hij hem wil hebben: mét saffieren glas.

Waar Gorilla Glass 3 de afgelopen jaren helemaal in was voor smartphones, lijkt dat nu over te gaan in saffieren schermen. Deze zijn nog sterker en krasbestendig. Ze zijn zelfs niet te breken en niet op te krassen. Saffier is, net als een diamant, ontzettend sterk spul. Je kan een scherm van saffier alleen maar breken/vervormen/krassen door het met boor met saffier of diamant te vervormen.

Volgens vele geruchten zou Apple ook al dit scherm voor de iPhone 6 willen gebruiken, maar latere geruchten wisten te vertellen dat Apple dit toch niet ging doen omdat er te weinig voorraad van saffier aanwezig was. Als Apple de iPhone 6 dus niet met saffier scherm uitbrengt, kan Huawei de eerste worden die dit wel gaan doen, met de Huawei Ascend P8 (laten we hem zo maar noemen).

Hiermee wil Huawei zijn positie nog meer versterken ten opzichte van Apple en Samsung. Huawei is nummer 3 van de wereld wat betreft smartphone verkoop, Apple en Samsung respectievelijk 2 en 1. Chengdong zegt zichzelf er wel bewust van te zijn dat je niet zomaar de grootste wordt, en wilt dus telkens dat Huawei echte top telefoons levert. ‘Alleen zo wordt Huawei de beste’, aldus de topman. We zullen zien wat het gaat worden en of het wat gaat worden, het zal namelijk nog wel even duren voordat Huawei met de opvolger van de Ascend P7 komt; die telefoon ligt pas net in de winkel.

Previous ArticleNext Article