Apple verbreekt eigen verkooprecord iPhones

Apple-iPhone

Apple heeft in het laatste kwartaal van 2014 een nieuwe verkooprecord voor de iPhone gerealiseerd. Waar het record van vorig jaar nog op 51 miljoen verkochte iPhones lag, heeft Apple in de laatste drie maanden van 2014 maar liefst 74,5 miljoen iPhones verkocht. Het lijkt er dus op dat het grotere scherm van de iPhone 6 zijn vruchten afgeworpen heeft.

De laatste drie maanden zijn voor Apple altijd de tijden waarin ze de meeste smartphones verkopen. Dan is immers het moment dat de nieuwe iPhone aangekondigd is (september/oktober) en dat die overal in de schappen ligt, bovendien zijn de feestdagen dan dichtbij.

Deze resultaten komen overeen met het verkopen van 34,000 iPhones per uur voor drie maanden lang (!). De gemiddelde verkoopprijs van de iPhone was ook omhoog gegaan, volgens CEO Tim Cook. De prijs lag nu zo’n $50 hoger op $687, waarschijnlijk door de grotere en duurdere iPhone 6 Plus. Daarnaast is ook nog eens het miljardste iOS apparaat geactiveerd: een grijze iPhone 6 Plus.

Waar het zo goed lijkt te gaan met de iPhone, heeft de iPad wel problemen (net als andere tablets, overigens). De verkoopcijfers van de iPad waren dit jaar namelijk teruggevallen met vijf miloen naar 21,3 miljoen. De Mac’s doen het voor Apple wel nog goed, de groei zit daar nog in. Daarvan werden er 5,52 miljoen verkocht in de laatste drie maanden van 2014.

Met deze resultaten wist Apple een omzet te behale van $74,6 miljard met een winst van $18 miljard (~24% winst).

Previous ArticleNext Article
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x