Apple presenteert de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus

Zoals verwacht heeft Apple zojuist de nieuwe Apple iPhone 6 gepresenteerd. En daar bleef het niet bij. Ook introduceerde Apple de grotere iPhone 6 Plus en kwamen ze eindelijk met de langverwachte iWatch.

iPhone-6--amp-iPhone-6-Plus

iPhone 6 design en specificaties

Het design van de iPhone 6 is gebaseerd op die van de iPod touch en heeft rondere hoeken. De iPhone 6 heeft een 4,7 inch met een 750 x 1334 pixels resolutie. Hierdoor is de pixeldichtheid 348 ppi en dus nog retina te noemen. Het scherm zelf is niet echt van saffier gemaakt, anders zou Apple dit namelijk wel nadrukkelijk benoemen, maar van een steviger materiaal wat er ook voor moet zorgen dat het minder snel breekt en bekrast wordt.

Hoewel het scherm groter wordt, blijven de applicaties gewoon zoals ze blijven. Wel is er wat meer ruimte gekomen tussen de applicaties op het beginscherm. Dit kunnen ze doen doordat de telefoon automatisch de applicatie resolutie aanpast. Dit blijft de iPhone 6 zo lang doen totdat de developers de applicaties specifiek voor dit toestel gaan maken.

De camera is weer niet van meer megapixels voorzien, maar opnieuw verbeterd in de sensoren. Dit is misschien zelfs beter, aangezien megapixels niet zo veel zeggen over de kwaliteit van een foto. Apple claimt dat de sensor groter geworden is waardoor hij meer licht op kan vangen en in theorie betere foto’s zou moeten maken in het donker. Helaas ondersteunt de camera nog geen optische beeldstabilisatie.

A8-SOC

De processor die je kan vinden in de iPhone 6 is de 64-bit A8 processor. Deze zou 25% meer CPU kracht en 50% meer GPU kracht moeten leveren dan de A7 processor zoals je die in de iPhone 5s kan vinden. Doordat de processor op 20 nanometer gemaakt is, is hij ook nog eens een stuk kleiner dan zijn voorganger. Van de processor profiteert de batterij ook nog. Hiermee kan je nu een stuk langer online blijven. Ook levert de iPhone 6 weer een co-processor: de M8. Deze zorgt ervoor dat de processor niet alles alleen moet doen, en dus zijn taken kan verdelen.

De nieuwe, grotere iPhone 6 Plus

Dan de iPhone 6 Plus. Deze verschilt ten opzichte van de 4,7 inch iPhone 6 vooral qua scherm. Het scherm van de iPhone 6 Plus meet namelijk 5,5 inch en heeft een 1920 x 1080 pixels resolutie. Dit is opzich wel apart, zeker gezien Apple oprichter Steve Jobs ooit een keer heeft gezegd dat Apple nooit smartphones gaat maken die groter zijn dan 5 inch omdat deze dan niet meer met één hand te bedienen zijn. Apple gaat echter mee met de tijd, en moet deze stap misschien wel zetten om te concurreren met de andere grotere Android smartphone fabrikanten.

Verder zijn de iPhones redelijk hetzelfde. Beide zijn overigens verkrijgbaar in een 16, 32, 64 of 128 GB model. Mocht je de iPhone 6 (Plus) gaan kopen, denk hier dan goed over na. Eenmaal gekocht kan je hem namelijk niet uitbreiden met een microSD kaart.

Vanaf 19 september zijn beide telefoons verkrijgbaar in Amerika, waarschijnlijk zullen ze twee weken later te koop zijn in Nederland. Wat de adviesprijs is voor een iPhone 6 (Plus) is helaas nog niet bekend, maar ga maar uit van respectievelijk 700 en 800 voor het laagste model (dus met 16 GB interne opslag).

Previous ArticleNext Article
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x