Apple kondigt iPhone 6s (Plus) aan

iphone-6s-rij

Vanavond heeft Apple tijdens het eigen Apple event de nieuwe iPhones aangekondigd. Het gaat hier om de iPhone 6s en iPhone 6s Plus. Zoals we van te voren eigenlijk al wisten, verschillen de telefoons qua uiterlijk niet van hun voorgangers, de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Aan de buitenkant is er een duidelijke verandering, dat is de uitvoering in de kleur roségoud.

iPhone 3D Touch

De geruchten gingen al langer rond, want Apple had ook al een drukgevoelig scherm op de Apple Watch geplaatst. Daar noemt Apple het Force Touch, de iPhone 6s en 6s Plus krijgen de naam 3D Touch mee voor de functie van het drukgevoelige scherm.

Hierdoor kan je de iPhone op een andere manier bedienen. De iPhone 6s en 6s Plus meet namelijk hoe hard je op het scherm drukt, en past hier de acties die gaan volgen op aan. Als je op het navigatie scherm bijvoorbeeld hard drukt, zal je meteen naar die plek genavigeerd worden.

Snellere processor

Nieuwe jaar, betekent nieuwe iPhone, betekent een nieuwe processor. Dit jaar was het de beurt aan de A9 processor. Deze 64-bit processor is tot wel 70% sneller dan de vorige processor, en op de grafische aspecten doet hij het tot wel 90% beter. De nieuwe M9 co-processor is ook altijd aan, en kan mede door een nieuwe transistor architectuur zuiniger omgaan met de batterijcapaciteit. De processors werken dus efficiënter en sneller.

12 megapixel camera

Apple brengt ook weer eens een nieuwe camera naar de iPhone. Waar de afgelopen jaren de sensors telkens waren verbeterd, was het aantal megapixel deze keer ook weer eens aan de beurt. Daarom gaat het aantal megapixel van 8 naar 12. Aan de voorkant krijgt de camera ook een upgrade, naar 5 megapixel.

De nieuwe camera op de achterkant kan nu ook video’s opnemen in 4K resolutie. Daarnaast is er een nieuwe functie, Live Photos genaamd, waarmee je enkele seconden voor en na de foto nog eens terug kan kijken. Dit doe je door hard op de gemaakte foto te drukken (als Live Photos aanstaat).

iPhone 6s en iPhone 6s Plus prijs / release

Apple heeft bekend gemaakt dat de release van zowel de iPhone 6s als de iPhone 6s Plus plats vindt op 25 september. Dit gaat dan nog enkel over de grotere landen als Amerika, Duitsland en Frankrijk. In Nederland kunnen we de toestellen de week erop verwachten.

De prijs zal verschillen per model. Het instapmodel van de iPhone 6s zal 16 GB opslagruimte hebben, en waarschijnlijk een Nederlandse prijs van 699 euro krijgen. Voor het 64 en 128 GB model betaal je respectievelijk 799 en 899 euro. De iPhone 6s Plus prijs begint bij 799 euro voor het 16 GB model, en bedraagt 899 euro en 999 euro voor respectievelijk het 64 GB en 128 GB model.

Previous ArticleNext Article
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x