Android M is Android 6.0 Marshmallow

Google heeft gister bekend gemaakt dat Android M officieel verder gaat onder de naam Marshmallow. Nadat de laatste jaren dus KitKat en Lollipop vrijgegeven waren, staat de nieuwste versie nu bekend als Marshmallow. Ook krijgt het besturingssysteem een ander versienummer mee dan verwacht. Waar men uitging van 5.2, krijgt Marshmallow versienummer 6.0 mee. Android 6.0 Marshmallow wordt het dus.

Android 6.0 Marshmallow

Dat het vast stond dat de nieuwe versie van Android de letter M meekreeg, was duidelijk. Maar of het nou Maple Syrup, M&M, Milkshake of Muffin werd, daar was nog geen duidelijkheid over. Tot nu dus, Marshmallow, die naam moet je dus gaan onthouden.

Android Marshmallow is qua verbeterpunten niet vergelijkbaar met Android Lollipop, en het is daarom voor velen ook vreemd waarom Google kiest voor 6.0 als versienummer. Desalniettemin brengt Android Marshmallow wel enkele nieuwe functies met zich mee, waarvan er hier een paar op een rijtje staan.

‘Doze’ verbetert de accuduur

Niks is vervelender dan een smartphone waarvan de accu leeg is. Daarom blijven fabrikanten hier ook aan werken, en ook Google. Met ‘Doze’ gaat Android Marshmallow nog net wat efficiënter om met de batterij van je smartphone. Zo weet de smartphone zelf of hij verplaatst wordt als die op stand-by stand staat, en kan hij zichzelf in slaapstand zetten als dit volgens hem goed kan. Hierdoor bespaar je weer een hoop batterij.

Zelf de touwtjes in de handen bij machtigingen

Als je een nieuwe applicatie downloadt en installeert, dan krijg je een schermpje te zien met daarop de app-machtigingen. Met de nieuwe feature in Android 6.0 Marshmallow kan je zelf bepalen of je wilt dat een app jouw locatie weet, of dat hij in je contacten mag kijken. Onderstaand plaatje maakt dat nog een stuk duidelijk. Hier is goed te zien dat je de machtigingen van de app makkelijk aan of uit kan zetten.

android-6.0-marshmallow-app-machtigingen

Ondersteuning voor vingerafdrukscanners

Ook ondersteunt Google Android 6.0 Marshmallow nu ook standaard vingerafdrukscanners. Hierdoor kan je bijvoorbeeld gebruik maken van Android Pay, of kan je app in de Play Store makkelijker kopen. Hiervoor hoef je alleen je vingerafdruk te gebruiken (moet je smartphone wel zo’n scanner hebben). Waarschijnlijk zal je inlognamen en wachtwoorden ook mogen vervangen door je vingerafdruk.

Android Marshmallow wordt later dit jaar, waarschijnlijk medio oktober, verwacht. Deze zal dan naar verwachting samen met de nieuwe Nexus smartphones aangekondigd worden. De update zal vanaf dan ook beschikbaar gesteld kunnen worden door jouw fabrikant.

Previous ArticleNext Article
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x